3. august: Ved smukke vandfald og på flod-sejlads


”Life is not measured by the breaths we take, but by the moments that take our breaths away!”
Der er så fantastisk smukt I Yosemite…Selv Mikkel sagde på et tidspunkt i dag, at han nok alligevel troede at det her var den pæneste og smukkeste park, han havde været i.
Vi startede med at køre ind i Yosemite Valley, som er flaskehalsen for al trafik, fordi det er her langs Merced floden at der er campingpladser og hotel, butikker, gift shops og information, og fordi det er her mange af vandreturene udgår fra. Til gengæld har man lavet et par store parkeringspladser hvor det er meningen at man sætter sin bil, og så bevæger man sig rundt i parken med de gratis busser, som går hele tiden mellem alle de populære stop.
Som sagt så gjort: vi stillede vores motorhome ved Yosemite Village, provianterede vand og mad, og tog bussen til den inderste del af dalen. Herfra gik vi med John Muir stien op til Vernal vandfaldet. Det var en ca. 5 km tur med en stigning på i alt ca. 1300 ft. altså omkring 450 m. Det var hårdt at gå opad, men vi holdt gode pauser undervejs, og det flotte syn af vandfaldet foran os gjorde hele sliddet værd! Der var mange folk på stierne, men det gik fint med at komme frem, og det er en af de mest populære ture i parken. Næsten ved toppen kunne Lasse og Mikkel ikke mere, og sammen med Kirsten blev de siddende og se det flotte vandfald, mens Karsten og Mads tog det sidste ryk op til toppen af Vernal Fall.
Vi spiste vores frokost inden vi gik ned igen, og det var faktisk også rigtig hårdt at gå ned, men alle klarede den i flot stil!
Lasse havde snuppet en brochure om at leje en gummibåd og sejle sig en tur på Merced floden i bunden af dalen, og da alle egentlig syntes det kunne være en god ide, tog vi hen og blev udstyret med 1 stk. gummibåd, 2 pagajer og 5 redningsveste for det svimlende beløb af 120 dollars. Herefter var der så åbent for ca. 3 miles flodsejlads og bustransport tilbage til udgangspunktet. På denne tid af floden er der efterhånden ikke meget vand tilbage i floden, og vi gik da også på grund et par gange og måtte hoppe ud og skubbe.
På padlesiden skal nævnes en del uenighed om hvem og hvornår der skulle padle, i hvilken side og hvor hårdt, men efter lidt begyndervanskeligheder fik vi taget og overhalede både kinesere og små tykke amerikanske teenage piger.
Det var en dejlig tur og en flot måde at se bjergene på. Vi provianterede lidt inden vi tog hjem til Crane Flat, til aftenens bålhygge med tilhørende røverhistorier. I aften skal vi nok diskutere hvad vi skal gøre, hvis der dukker en puma op, for dem skulle der efter sigende være mange af her…

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

4. august: En sidste dag i paradis