1. august: Endelig i Yosemite!







Dagens rute gik fra Lake Tahoe til vores KOA campingplads lige vest for Yosemite. Vi havde planlagt ruten sådan at vi kom ind i parken fra øst og kørte over Tioga passet på vej ind.
Først gjorde vi dog stop i endnu en spøgelsesby – denne gang en mere ægte en af slagsen. For at komme til byen Bodie skal man køre 20 km på smalle snoede veje – de sidste 5 på meget dårlig grusvej, så det private initiativ har ikke fået lov til at ødelægge noget her.
”Farvel Gud – vi flytter til Bodie” skrev en lille pige i sin dagbog for over hundrede år siden, før hun skulle flytte hertil med familien. Og det kunne godt nok virke noget gudsforladt når man kiggede ud over den lille samling huse, som engang har været en driftig guldmineby med 10000 indbyggere, 10 kirker og 65 saloons!
Flere af husene var åbenbart blevet forladt i hast – i hvert fald stod både møbler og indbo tilbage sådan som det er blevet efterladt.
Det var spændende men også skræmmende at se byen – men oplevelsen stod i stor kontrast til Virginia City i går, som var blevet omskabt til turistfælde.
Vi fik os listet til toppen af Tioga Pass og så gik det ellers hen over Yosemite parken med den ene fantastiske udsigt efter den anden. Hvor er der smukt – vi oplevede mest bjerglandskaberne på vores køretur - i morgen skal vi ned i dalen hvor der er smukke vandfald og store sequoia træer. Men vi kunne allerede nu se, hvorfor stedet er så populært, at man faktisk ikke skal tage hertil især i sommerens weekender, for der var virkeligt mange mennesker.
Vi kom til vores campingplads ved 6-tiden om aftenen og ungerne var ikke sene til at få fundet badetøjet frem, så de kunne hoppe i poolen! En dejlig plads – men nu er vi også glade for at de store køredage er overstået…nu skal vi opleve Yosemite!!!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

4. august: En sidste dag i paradis