6. august:På den gyldne bro og meget mere...

Dagen startede som sædvanligt med...morgenmad. Og alligevel ikke helt så sædvanligt endda. Det viste sig nemlig, at der ikke var morgenmad inkluderet i vores hotelovernatning - hvilket vi efter kage-morgenmads-historien fra Los Angeles egentlig ikke var så kede af. Men det bragte os ud på det frie marked - nærmere bestemt restauranten "Denny's" som lå i stueetagen på vores hotel.

"Denny's" er en fastfoodrestaurant, som har specialiseret sig i morgenmadsretter, så der var alt hvad hjertet kunne begære af pandekager, æggeretter, sandwich, bacon, ost osv. Drengene syntes det var vildt fedt at kunne bestille noget så usandsynligt som pandekager, varm kakao med flødeskum og cheeseburger med pommes frites til morgenmad. Endda uden at nogen forældre protesterede. "Jamen MÅ jeg godt bestille det???" blev Mikkel ved med at spørge. Der er alligevel lidt af prædikenerne om sund og nærende morgenmad, der er trængt ind! Men kaffen var god og rigelig!

Efter dette orgie i kalorier og kolesterol gik vi ind til hotellets Concierge, som er en slags servicemedarbejder, som sidder klar til at hjælpe hotellets gæster med alle de praktiske ting, vi kunne have brug for hjælp til. Vi var lidt usikre på hvordan vi skulle komme de ca. 6 km ud til Golden Gate broen, som vi gerne ville krydse til fods. Dagen før havde vi talt med en anden dansk familie, der som så mange andre havde lejet cykler til formålet, men det lød nu som en temmelig dyr løsning. Vi bookede os i stedet for ind på en sightseeing-bus efter hotel-mutters bedste rådgivning, og opsamlingsstedet var kun en kort gåtur væk.

Vi kørte med bussen over Golden Gate, hvor det første af dens i alt 8 stoppesteder var. Det fungerede sådan, at man kunne stå af og på igen hvor man ville og så tit man ville i løbet af de 2 dage, vi havde købt pas til bussen. Undervejs var der mere eller mindre underholdende beretninger og fortællinger om byen af bussens guider.

Vi stod af på nordsiden af broen og gik ind til midten, hvor vi nød den fantastiske udsigt over San Francisco Bay. Broen er malet i en særlig rustrød farve, og undervejs gik vi forbi malerholdet, som efter sigende kan begynde forfra hver gang de bliver færdige. Karsten blev helt glad for at han kun har et lille hus at male på, da vi så det!

Tilbage på bussen igen kørte vi videre gennem byen, og passerede blandt andet de gamle victorianske huse, som kaldes "painted ladies", Union Square, som er bymidten, Lombard Street, som er den stejleste gade med hårnålesving, der får en tur over Alperne til at ligne en tur ud over heden. Der var også finanskvarteret med alle skyskraberne og Chinatown, som er den største kinesiske bydel i USA uden for New York.

Vi kørte med hele vejen tilbage til Fisherman's Wharf hvor vi slappede af og fik lidt mad.

Da vi var klar til kamp igen gik vi ad Colombus Avenue hele vejen til Chinatown. Og den var absolut ikke let at komme igennem...Det skyldtes hverken trafikchikaner eller store menneskemængder, men vores 3 drenges ubønhørlige trang til at komme ind i hver en kina-biks vi passerede. Og det var en del...Mikkel og Lasse blev dog også udstyret med hver deres kinøjser dragt, så næste års fastelavnskostume skulle da være reddet!

Aftensmaden blev indtaget i det italienske område (Sjovt som bydelene skifter i San Francisco, det er meget tydeligt når man går fra den ene til den anden). Den venlige servitrice gjorde os diskret opmærksom på at deres pizzaer var meget store, så hvis vi ville dele...? Men nej, familien Musgård er jo sædvanligvis ikke småtspisende, så vi tænkte, at en pizza hver måtte vi da kunne klemme ned. Efter at have indtaget lidt under en halv pizza hver måtte vi give hende ret, hvorefter hun straks tilbød at komme med nogle kasser så vi kunne få resten med hjem. Og hun så helt underlig ud da vi takkede nej. Det er helt almindeligt at man tager madrester med hjem fra restauranten - man har jo betalt for det, så det finder de er helt på sin plads!

Resten af aftenen gik med hotelhygge, maveslåning og tankevirksomhed, der nu drejer sig noget om vores sidste dag som turister i morgen!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

4. august: En sidste dag i paradis