11. juli: På riverrafting i Moab







Dagen startede med solid morgenmad: tykke amerikanske pandekager med ahornsirup og kaffe/juice hos campingfatter på pladsen. Der var strammet en pavillon op over nogle borde-bænkesæt, et udendørs køkken, og så var vi kørende. For den beskedne pris af 4$ og 75c kunne vi købe sådan en kickstarter. Vi spiste morgenmad med familien Henriksen, og nød at have fået selskab på turen. Det var også tydeligt at børnene syntes at det var rart med et lidt bredere udvalg i legepartnere end sædvanligt!


Efter afslapning på pladsen blev vi hentet kl. 11.30 af en bus fra Tag-a-long adventures, som kørte os til deres kontor i Moab. Her blev vi iklædt de nydeligste redningsveste og sammen med ca. 40 andre kørt i bus et stykke op ad Colorado River.


Lidt instruktioner inden afgang og så gik det afsted på floden. Det var nu meget stille og roligt, da vi havde valgt familieturen i kategori 2, hvor 1 er helt stille vand og 6 er livsfarlige vandfald eller Rapids.


Turen ned ad floden var meget rolig det første stykke, hvorefter vi lagde til ved bredden og spiste guidernes veltilberedte frokost. Det lynede og tordnede lidt i horisonten, og holdt stort set tørvejr. Efter lidt tid klarede det igen op - imponerende hvor hurtigt vejret kan ændre sig i disse områder med mange bjerge.


Det næste stykke bød på lidt flere strømhvirvler, og vi var efterhånden allesammen godt våde. Så da guiden opfordrede os til at tage en svømmetur i floden, var de modigste ikke sene til at tage chancen! De mindre modige af os ville til sidst ikke holde os tilbage, og med sikkert greb om "livlinen" på båden gled vi i. Koldt men ganske dejligt!


Det skal dog siges, at der tilsyneladende ikke er nogen let, endsige elegant måde at komme tilbage i båden på igen, hvad især turens kvindelige deltagere (undtagen Louise) måtte høre for. Heldigvis var kameraet på det tidspunkt gemt sikkert ned i guidens vandtætte bag, så det blev på igen måde dokumenteret for eftertiden!
Hjemme igen tog drengene (undtagen Lasse) ud på en lille tur i Johnnys bil, der som alle amerikanske biler er udstyret med 4-hjuls-træk på en lille off-road tur. Hvis alt går efter planen vender de snart tilbage med pizza til pigerne. Vi venter spændt

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

4. august: En sidste dag i paradis

3. august: Ved smukke vandfald og på flod-sejlads