2. juli: Igennem Mojave ørkenen



Efter en god nats søvn i stilheden i Joshua Tree National Park var vi klar til turen gennem ørkenen til Las Vegas. Vi ville forsøge at nå omkring Hoover Dam på vejen, inden vi skulle overnatte på en campingplads midt i Las Vegas.


GPS'en blev indstillet, og heldigvis valgte den en anden rute, end vi havde tænkt. Det betød faktisk, at vi kom til at køre et stykke på den gamle Route 66.


Der er kun en ting at sige om Mojave ørkenen. Det er øde...Det amerikanske militær har en stor base, hvor man siden General Pattons dage under 2. verdenskrig, har trænet soldater til ørkenkrig. Vi var glade for airconditionen i bilen, for når man stod ud for at tage billeder var det lige som at stille sig foran en varmeblæser. En fyr fortalte os, at der var 99 grader F (ca. 37 grader C)


På Route 66 kom vi til den lille by Amboy, hvor Roy's motel and cafe engang var et hæderkronet stop for de rejsende. Op til 90 mennesker kunne betjenes i den lille cafe, hvor der nu stod en fyr og solgte sodavand til de få nostalgikere, der nu kom forbi. Det var fuldstændig som at opleve byen Køler-kilde-købing fra Disney-filmen Cars. En lille blomstrende by, som efter at den nye Interstate 40 blev lagt udenom, døde fuldstændig. Sjovt at have prøvet at køre Route 66, men ikke i øvrigt den mest spændende strækning. Man kan undre sig over, at der tilsyneladende bor mennesker herude i ørkenen. Vi så mange skure og huse, ligesom der var en del postkasser ved vejen. Hvad laver de mennesker? Hvad i alverden får de tiden til at gå med?


Vi ankom til Hoover Dam sidst på eftermiddagen. I sikkerhedskontrollen, hvor motorhomet blev tjekket fortalte en betjent os, at vi var heldige med at være kommet i dag. Dagen før havde der være 120 grader F på toppen af dæmningen, og det er altså pænt over 40 grader!


Det er et fuldstændig fantastisk bygningsværk, som kan lave strøm til at forsyne 1,3 millioner mennesker. Vi besøgte udstillingen, som fortalte om opførelsen af dæmningen, og så også den nye bro, som skal indvies i 2010, og som skal aflaste dæmningen for trafik.


Vi kørte til Las Vegas og fik noget af et kulturchok efter et døgn i ørkenen. Kæmpehoteller og lysshow, det ene mere imponerende end det andet dukkede pludselig frem i horisonten.


Vi fandt hurtigt vores campingplads, som i praksis er en meget stor asfalteret parkeringsplads, men med fine baderum, vaskeri, butik og det vigtigste: En dejlig pool! Lige hvad ungerne trængte til efter en dag i motorhome...


Vi fandt ud af at aircondition er en god ting, og at man heldigvis kan lave det rimeligt køligt indenfor i vores motorhome.


I morgen skal vi udforske Las Vegas, og hvem ved, måske vinde lidt penge til at forsøde tilværelsen med!



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

4. august: En sidste dag i paradis

3. august: Ved smukke vandfald og på flod-sejlads