25. juli: I dag så vi bjørne!!!



Tidligt lagde vi fra land sammen med Johnny og Ulla og kørte vestpå ad en af de smukkeste vejstrækninger i USA (det har vi efterhånden læst om en del strækninger – men det er jo også landet, hvor selv en æske tændstikker kan beskrives som fabulous). Det var nu en meget flot rute, hvor man kørte langs Shoshone River med Rocky Mountains i baggrunden. Lige inden vi kom til parken gjorde vi holdt ved Pahaska Tepee. Det er faktisk ikke en tipi, men Buffalo Bills jagthytte, som hedder sådan fordi det betyder ”den-langhåredes-hus” på det lokale crow-indianersprog. Vi spiste fælles morgenmad/brunch på græsset udenfor og holdt lidt fødselsdag for Ulla, som fyldte 41 lige i dag!

Inde i parken fik vi de første glimt af den helt fantastiske og varierede natur, der venter os de næste 3 dage. Der er bjerge, kløfter, vandfald, og den store Yellowstone Lake, som er den største sø, der er så højt beliggende. Efter et lille stop ved Visitor Center kørte vi nordpå.

Vejene i Yellowstone er anlagt som et kæmpe 8-tal, som fører turisterne rundt til alle de vigtigste seværdigheder. Hele turen rundt er ca. 227 km, og man kan ikke køre specielt stærkt, fordi der ofte går dyr på vejen, eller alle biler går i stå fordi der er et dyr der skal fotograferes eller studeres.

Vi havde bestemt os for at køre den øverste runde af 8-tallet sammen med Johnny og Ulla, som vi skulle tage afsked med om aftenen. Første stop var en varm kilde – et såkaldt Hot Spring – ved navn Dragons Mouth, og det navn virkede utrolig velvalgt når man lugte nærmere efter. En kraftig stank af rådne æg slog os i møde. Længere oppe af vejen så vi pelikaner, som holdt til ved Yellowstone River, der løb langs vejen.

Næste stop var ved Grand Canyon of the Yellowstone, som selvfølgelig ikke kan hamle op med den ”rigtige” i storslåethed, men til gengæld er meget smuk. Der er to vandfald her: Upper og Lower Falls, og de er både flotte og store. Den ene af dem er faktisk dobbelt så høj som Niagara Falls, men meget smallere. Fra udsigtspunktet Artist’s point kunne man godt forstå de mange malere, som havde valgt dette sted at male. Det er nok også et af de mest fotograferede steder i parken – i det hele taget var der overalt en opvisning af fotoudstyr, som fik vores nyindkøbte udstyr til at ligne noget fra en spøg-og-skæmt forretning. Nå, vi er nu superglade for kamera og video, som fungerer perfekt.

Kameraet skulle der snart blive brug for…Længe nordpå mod Roosevelt var der pludselig et vældigt opbud af holdende biler, og folk der sprang rundt, både på og udenfor bilerne og knipsede løs. Og så var den der: en stor Grizzly bjørn stod stille og roligt lidt fra vejen og ledte efter mad under træstammerne! Vi har set vores første bjørn! Og vi var endda kun lige kommet!

Euforiske over oplevelsen standsede vi ved Petrified Tree: et forstenet træ fra dinosaurernes tid. Et gigantisk tordenvejr overraskede os på vej tilbage, og det var godt at komme ind i vores motorhome til en sandwich. Selvom vi var 11 mennesker på meget lidt plads gik det forbavsende godt! En af de rigtig dejlige ting ved et motorhome er, at mad og pausested altid er tilgængeligt!

Videre ud på ruten på vej mod Mammoth Hot Spring blev der igen brug for kameraet: denne gang var det en Black Bear mor med to unger. De var noget længere væk fra vejen, og man kunne ikke bare holde ind. Det blev lidt uautoriseret, og en park ranger råbte højt for at få de fotograferende turister til at køre videre i stedet for at stoppe trafikken. Med et højt ”RV – move!” fik han givet klart udtryk for hvad han mente vi skulle…Men vi fik vores billede!!! 4 bjørne på en dag – vi føler os virkelig heldige…

Ved Mammoth Hot Springs har varme kilder opløst undergrundens kridt og kalk og formet terrasser af det i alle mulige farver. Det var meget smukt og vi begyndte at forstå at vi i Yellowstone går ovenpå en kæmpestor vulkan, hvor der er meget let adgang til jordens indre.
Vi tog afsked med Johnny og Ulla, som nu vil begynde rejsen sydover til Denver, og fandt vores campingplads på Canyon campground, som er en hyggelig naturcampingplads. Vi er helt ovenpå efter vores møde med bjørneland i dag. Det lover godt for besøget i Yellowstone!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

4. august: En sidste dag i paradis

3. august: Ved smukke vandfald og på flod-sejlads