28. juli: Farvel til Yellowstone!







I dag skulle vi køre til Salt Lake City - en lang køretur på 5-600 km, så det var tidligt op og afsted. Vi kørte ud af parkens sydlige indgang, og ind i den tilstødende nationalpark Grand Teton.

Lige ved indgangen til Grand Teton holdt vi i kø på grund af vejarbejde - troede vi - men det skulle vise sig at en stor Grizzly bjørn stod lige ved siden af vejen og ledte efter mad under nogle væltede træer. Vi synes vi har været superheldige med de vilde dyr vi har set, og så skulle vi altså lige slutte af med endnu en bjørn - cool!

Vi holdt godt udkig efter den store elg - moose - som vi endnu ikke har set, men den dukkede desværre ikke op.

Grand Teton er en vildt smuk park, hvor man kører langs en kæde af høje Rocky Mountains bjergtoppe, pyntet med store søer og floden Snake River. Her kunne vi godt tænke os at bruge mere tid engang - nu blev det kun til et stop for morgenmad/brunch før det gik videre.

Vi kom efter en del bjergkørsel ud på den sydgående motorvej, og timerne og kilometerne gled stille afsted i takt med Nintendo spil, PSP og IPod, film på den bærbare osv. Efterhånden som strømmen var brugt blev der taget adskillige powernaps på bagsædet! De klarer bare sådan en køredag utrolig flot - der var ingen jamren eller spørgen om hvornår vi var der.

Da vi gled ind på campingpladsen i Salt Lake City gik det op for os hvor meget vi havde savnet strøm, bad, internet og i det hele taget de bekvemmeligheder, som vildmarken mangler. Det var en rigtig flot plads, og drengene gled lige i poolen med det samme.

Vi tog alle en slapper - og fik snakket om morgendagens program, som sikkert vil byde på shopping, bymidten og det olympiske skianlæg. Vi kan godt mærke at vi igen er kommet sydpå - nu var det atter nødvendigt med aircondition for at kunne sove, men dejligt med en lun, helt sydlandsk aften i stedet for de lidt råkolde, fugtige aftner i Yellowstone.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

4. august: En sidste dag i paradis

3. august: Ved smukke vandfald og på flod-sejlads