19. juli: Præsidenter i bjørneland






Efter en nat på KOA campingpladsen i Hot Springs holdt vi morgenmøde ved familien Henriksens campinghytte. Eneste punkt på dagsordenen var en vurdering af dagens rute op til Mount Rushmore hvor de 4 præsidenter er hugget ind i bjerget. Der fandtes nemlig en – ifølge guidebøgerne – vidunderlig skøn vej derop: Iron Mountain Road. Eneste minus ved den var at den gik igennem 3 granittunneler, og vi ville gerne være sikre på, at vores motorhome kunne komme igennem. Efter lidt regnen frem og tilbage fandt vi frem til, at der ville være ca. 5 cm. luft over vores motorhome i den laveste af tunnelerne. Så det skulle jo være rigeligt!





Og det var en rigtig flot tur. På en del af turen gik vejen gennem Custer State Park, hvor et par store bisonflokke gik og græssede i vejkanten. Nogle af dem spankulerede også rundt mellem bilerne – ganske uimponerede over det store opbud af fotoudstyr!





Vejen var meget smal og kringlet, men Karsten styrede vores motorhome i fineste stil! Selv i grisehale-svingene, hvor vejen drejer 360 grader og går hen over sig selv fik han bilen svunget rundt! I tunnellerne var der heller ikke mere plads end der lige var brug for. Man skulle dytte i hornet før man kørte igennem for at advare bilisterne på den anden side af tunnelen om at man kom, for der var absolut kun plads til en ad gangen!





Undervejs fik vi de første glimt af præsidenterne og fotograferede løs. Mærkeligt pludseligt at opleve sådan en ting, som man har set billeder og film af hundredevis af gange, pludselig stå lige foran en.





Mount Rushmore er et national monument, og indrettet med både museum, cafe, visitor center og selvfølgelig de obligatoriske gift shops. Mikkel fandt sin Penny Machine; en indretning, hvor man kan få lavet souvenir mønter ud af sine pennies. Han har efterhånden fra de fleste af de steder, vi har været.





Vi gik en tur hen langs præsidenterne – imponerende stykke arbejde – og ikke mindst når man ser museet og finder ud af hvordan de har arbejdet.





Efter en stor is var det tid til at køre videre. Denne gang var målet en dyrepark med alle USA’s vilde dyr. Man skulle køre gennem parken i egen bil, og vi så både elge, bighorn sheep, mountain lion (puma), ulve og mange flere. Og så selvfølgelig bjørnene. Vi kørte – med vinduerne godt lukkede – gennem den store bjørneflok af Black Bears. Sjovt at opleve disse store dyr så tæt på. I en særlig afdeling boede bjørneungerne, som blandt andet brillierede ved at sidde og sove oppe i træerne som de sorte bjørne gør.







Vi kørte hjem til campingpladsen som denne gang var Horsethief Campground tæt ved Custer State Park. Vi fik os kringlet ind på en ret lille plads, og hyggede os til det blev mørkt.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

4. august: En sidste dag i paradis

3. august: Ved smukke vandfald og på flod-sejlads