9. juli: Hoodoos og højt humør!







I dag havde vi planlagt at komme tidligt ud af fjerene, så vi kunne vandre en god tur i Bryce inden det blev alt for varmt. Kl. 9 stod vi klar ved Visitor Center, så vi kunne tage med parkens shuttle bus, der kørte frem og tilbage mellem de forskellige interessante steder i parken.

Bryce er egentlig ikke en kløft, men her har især vind og frost formet de røde sandstensklipper til høje søjler, der står side om side og danner sære og fantastisk flotte formationer. Bryce er også meget grøn. På trods af, at det er en klippepark gror der mange og store fyr og gran. Paiute indianerne troede at søjlerne var mennesker der havde opført sig dårligt og derfor var blevet forvandlet til stensøjler af prærieulvene. Børnene fik versionen om, at det var børn, der ikke havde hørt efter deres forældre, der var blevet forvandlet, og trods gentagne trusler om forvandling til en Hoodoo var der ikke den store forøgede respekt at spore hos Mads, Lasse og Mikkel!

En af mormonerne, som tidligt bosatte sig i området, Ebeneezer Bryce, som har lagt navn til parken, sagde at det var "A hell of a place to loose a cow!"

Vi tog med to vandrestier: Navajo trail og Queens Garden og endte ved Sunset Point. Og det er en helt anderledes, men på ingen måde mindre smuk park, end de forrige, vi har besøgt! De røde sandstenssøjler danner et forrygende flot eventyrlandskab, og vandrestierne er lagt, så man går helt nede mellem søjlerne, og bliver helt ydmyg. Nogle af de mest særprægede Hoodoos har navne som Queen Victoria og Thors Hammer! Kameraet blev flittigt brugt, for der var hele tiden fantastiske foto-muligheder!

Vi fik et stykke pizza ved enden af vandrestien ved Sunset Point, og tog herefter shuttle bussen ud til Bryce Point, hvor man kigger ned på endnu et kæmpelandskab af Hoodoos.

Tilbage ved Visitor Center og vores motorhome satte vi endnu engang pris på at have vores hjem med os. Vi fik tanket op af vand og blodsukker (de amerikanske cookies er nu gode - især dem med Smarties i!) inden vi så museet indenfor. Det var især en stor model med alle Nationalparkerne i området, der var interessant.

Et lille besøg hos Ruby's Inn efter is og Karstens forrygende (har altså intet med røg at gøre!) bøffer fra grillen, mens Kirsten ordner billeder og blog, og drengene klarer pool og en lille basketboldkamp. Livet er godt...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

4. august: En sidste dag i paradis

3. august: Ved smukke vandfald og på flod-sejlads